Consumenten

Voorjaar helpt Nederlanders in het zadel

By 6 mei 2011januari 29th, 2015No Comments

Het vroege, mooie lenteweer heeft gezorgd voor een stormloop op fietsen. Nog voor Meimaand Fietsmaand viel de verkoop van nieuwe en tweedehands fietsen op Marktplaats dit jaar al 30% hoger uit dan dezelfde periode vorig jaar. Begin maart noteerde de advertentiesite al 1,1 miljoen views op de zoekterm ‘fietsen’; vroeger in het jaar dan eerdere jaren. Opvallend: de ligfiets en de tandem stegen sterk in populariteit met respectievelijk 23% en 20% meer bekeken advertenties. En hoogste nieuwe binnenkomer in de top 3 met grootste stijgers is de fiets met hulpmotor.

Topdag als het gaat om het aantal zoekopdrachten was 3 april. Toen werd in een dag 1,2 miljoen keer gezocht naar fietsen. Opvallend dit jaar is ook de enorme stijging van het aantal zoekopdrachten naar accessoires en fietsenmakers. In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal zoekopdrachten naar fietsenmakers ruim verdubbeld (250.000) vergeleken met dezelfde periode in 2010. Begin april bereikte het aantal bekeken advertenties van fietsaccessoires met ruim 200.000 per dag een hoogtepunt.

 

Meeste fietsenhandel in Noord-Brabant
In Noord-Brabant worden gemiddeld de meeste fietsen te koop aangeboden op Marktplaats. Meest populair zijn hier de crossfietsen en bmx’en. Noord-Holland is de provincie waar het meest gehandeld wordt in bakfietsen. In Gelderland zijn dat omafietsen en fietsen met een hulpmotor; in Zuid-Holland (beach)cruisers en damesfietsen. Zeeland scoort het laagst als het gaat om het aantal fietsgerelateerde advertenties.

 

Al zijn de bakfiets en de moederfiets nog steeds zeer geliefd in Nederland, zij krijgen dit jaar sterke concurrentie van snelle groeiers als de ligfiets en de tandem.

 

Top 3 snelste stijgers (op basis van meest bekeken fietsen)

  1. Ligfiets (+23% meer bekeken advertenties)
  2. Tandem (+20%)
  3. Fiets met hulpmotor (+19%)

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.