Zakelijk

Webwinkels via koppeling toegang tot miljoenenpubliek Marktplaats

By 6 maart 2012januari 30th, 2015No Comments

Webwinkels kunnen voortaan automatisch hun volledige assortiment aanbieden aan de 6.5 miljoen unieke maandelijkse gebruikers van Marktplaats. De handels- en winkelsite heeft hiertoe een integratie gebouwd waardoor aanbieders van webwinkelsoftware hun productaanbod geautomatiseerd kunnen doorplaatsen op Marktplaats. De integratie is tot stand gekomen in samenwerking met BiedMeer.nl, partner tijdens de pilotperiode die voorafging aan deze introductie. Met de nieuwe feed kunnen producten eenvoudig worden doorgeplaatst als Admarkt Topadvertentie en worden productaanpassingen en prijswijzigingen dagelijks geactualiseerd. Webwinkeliers kunnen hiermee vanuit hun eigen webwinkelomgeving een extra verkoopkanaal beheren.

“Makkelijk voor de webwinkelier die maar een keer zijn of haar aanbod hoeft te managen en zich volledig kan richten op de verkoop, en prettig voor de reeds 40 procent Marktplaats-gebruikers die al zoekt naar nieuwe producten en nu een nog completer en geactualiseerd aanbod heeft”, aldus Annemarie Buitelaar, vanuit Marktplaats verantwoordelijk voor Admarkt, de Cost per Click-advertentievorm voor zakelijke verkopers. Buitelaar: “Het ontsluiten van het volledige en actuele aanbod van zoveel mogelijk webwinkels past bij de ambitie van Marktplaats om het hart van handelen èn winkelen te zijn. Met deze koppeling kunnen de gebruikers van Marktplaats heel simpel vergelijken en kiezen uit het breedst mogelijke aanbod aan producten, nieuw en gebruikt.”

De introductie van de nieuwe koppeling volgt op een testperiode met BiedMeer.nl en 24 bij BiedMeer.nl aangesloten webwinkels. Met de ingebruikname van de nieuwe koppeling hebben nu alle 13.000 webshops die klant zijn bij BiedMeer.nl direct en volautomatisch toegang tot Marktplaats en haar miljoenen potentiele kopers. Marktplaats is van plan om de komende maanden ook andere partijen die webwinkelsoftware en externe koppelingen aanbieden, toegang te geven tot de nieuwe feed-koppeling.

Over Marktplaats
Marktplaats is al jaren een van de populairste sites van Nederland. Maandelijks ontvangt Marktplaats 6.5 miljoen unieke bezoekers. Per dag worden ruim 300.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod: van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en diensten. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.