Consumenten

Zachte winter: Jacuzzi’s en tuinspullen nu al populair op Marktplaats

By 5 februari 2014januari 30th, 2015No Comments

Door het mooie weer van de afgelopen dagen lijkt Nederland al zin te hebben in de zomer. Dit blijkt uit de geplaatste advertenties en het zoekgedrag op Marktplaats. Deze laten zien dat jacuzzi’s, sierstenen, BBQ’s en buitenspeelgoed nu al populair zijn. De handel in deze producten komt doorgaans pas rond de maand april echt op gang. De zachte winter heeft ervoor gezorgd dat de belangstelling voor deze zaken nu al sterk toeneemt op het online handelsplatform.

Normaliter domineert in de eerste maanden van het jaar de handel in winterbanden, schaatsen en openhaardhout. Een grote tegenstelling met de producten die nu worden aangeboden en waarop mensen zoeken. Zo werden in de categorie ‘Zwembaden en Jacuzzi’s’ de afgelopen maand 304 nieuwe advertenties geplaatst. Dit is een stijging van 125% ten opzichte van januari 2013.

Meer aandacht voor de tuin
Het zachtere weer zorgt er met name voor dat er meer aandacht is voor de tuin. Het aantal advertenties in de categorie ‘Sierstenen en Rotsen’ bedroeg 4600, een stijging van 100% ten opzichte van januari vorig jaar. Verder werden vorige maand ruim 12.500 nieuwe advertenties geplaatst in de rubriek ‘Tegels en Terrasdelen’, een stijging van 73%. Ook de categorie ‘Buitenspeelgoed’ stijgt met 27%. Met name ‘Speeltoestellen en Tuinhuisjes’ en ‘Zwembaden en Zandbakken’ zijn populair binnen deze categorie en stijgen respectievelijk met 37% en 38% in vergelijking tot januari 2013.

Naar winterbanden wordt 30% minder gezocht, cabrio’s daarentegen blijken extra gewild met 14% meer zoekopdrachten dan in januari 2013. “Marktplaats is in dit geval letterlijk de barometer van de Nederlandse samenleving”, zegt Olivier van Duijn, Algemeen Directeur van Marktplaats. “De cijfers laten zien wat een zachte winter als deze in ons land teweeg brengt, iedereen heeft duidelijk al de zomer in z’n bol.”

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.