Bomberjack en badjas het populairst

Nog voor de bestelde kledingstukken van de SKEER collectie van textielketen Zeeman in huis zijn worden ze al massaal aangeboden op Marktplaats. Daarin zijn de bomberjacks en de badjassen het populairst. Het eerste kledingstuk, een bomberjack, stond binnen enkele uren na de lancering van de online collectie al op Marktplaats. Inmiddels zijn er al zo’n 175 soortgelijke advertenties. Vraagprijzen variëren tussen enkele tientjes voor pantoffels of hoodies tot 100 euro voor de badjas of bomberjack.

Handelsvolk als we zijn, zien veel Nederlanders wel handel in de collectie. Adverteerders lijken een slaatje te willen slaan, maar of dat hen ook daadwerkelijk brengt waar ze op hopen is nog meer zeer de vraag. De vraag naar de collectie op het handelsplatform gaat tot dusver nog niet door het dak, gezien er op Marktplaats nog relatief weinig gezocht wordt naar de streetwear-lijn. Binnen een paar dagen is de zoekterm ‘skeer’ 24.000 keer ingetypt op de handelssite. Dat was bij eerdere exclusieve collecties van Zeeman wel anders. Toen vonden items wel massaal een nieuwe eigenaar via de Marktplaats.

Maaike Veeling, woordvoerder van Marktplaats: “Vorig jaar was de Zeeman-parfum ‘Lucht’ een ware hit en in 2019 waren de Zeeman-sneakers binnen no-time uitverkocht. Op Marktplaats ontstond ook toen een ware handelsgolf in deze items. Goed nieuws natuurlijk voor iedereen die net achter het net vist. Zij vinden hun gewilde items dan alsnog via Marktplaats. Maar het allergrootste succes was wel de budgetvriendelijke Zeeman trouwjurk uit 2016. Toen werd de zoekterm ‘trouwjurk Zeeman’ in één dag tijd wel 55.000 keer ingetoetst. En verbrak daarmee voor het eerst het record van de voorheen populairste zoekterm ‘gratis’. Dat ligt voor deze nieuwe collectie niet in de lijn der verwachting.”

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.