Lang niet alle cadeaus van de sint zijn in de smaak gevallen. Veel ‘sinternaastcadeaus’ zijn na afloop van pakjesavond alweer op Marktplaats gezet. Sinterklaas en zijn hulpjes hebben zich vooral vergist in herenkleding, espresso apparaten en boormachines.

Zoals elk jaar blijken vele mensen niet met al hun sinterklaascadeaus even gelukkig. Op de avond zelf proberen zij al via Marktplaats iemand anders blij te maken met hun ongewenste cadeaus. Vooral met overhemden, truien en vesten voor heren sloeg de sint dit jaar de plank volledig mis. Naast kleding en apparatuur worden met name bordspellen en cadeaubonnen direct weer aangeboden. Vorig jaar werden er vooral gereedschap, sieraden en boeken geplaatst.

Jan Willem te Gussinklo, woordvoerder van Marktplaats kan het aanbod aan afgedankte cadeaus wel begrijpen. “Niemand wil ondankbaar overkomen. Mensen voelen zich gegeneerd om te zeggen dat het cadeau ze niet bevalt. En aangezien Sint en Piet alweer onderweg zijn naar Spanje is het bonnetje vragen ook vrij lastig. Verkopen of ruilen blijkt dan een goede optie.”

Top 5 sinternaastcadeaus (op basis van snelst stijgende advertentieaanbod):

  1. Herenkleding- Overhemden, truien en vesten
  2. Espressomachines
  3. Boormachines
  4. Bordspellen
  5. Cadeaubonnen

DVD’s en CD’s lijken definitief te zijn verdrongen door streamingdiensten. De sint heeft het in ieder geval links laten liggen, want waar de afgelopen jaren vaak direct na pakjesavond een stijging te zien was in het aanbod van muziek en films, blijft dat nu stabiel. Van de boeken bieden mensen voornamelijk thrillers aan.

Met het vertrek van Sinterklaas doet de Kerstman ook gelijk zijn intrede en ziet Marktplaats een grote stijging in het aanbod van kerstspullen.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.