Handelsplatform investeert in nieuwe mogelijkheden voor ondernemers.

Ruim 43% van de ondernemers zegt dat Marktplaats een grote rol speelt in de groei van hun onderneming. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Panteia, dat in opdracht van Marktplaats onderzoek deed naar de rol van het handelsplatform voor beginnende en gevestigde ondernemers. Dagelijks maken meer dan 45.000 ondernemers actief gebruik van Marktplaats. Om hen in de nabije toekomst nog beter te kunnen ondersteunen, investeert Marktplaats in diverse nieuwe opval-, verkoop-, en communicatiemogelijkheden voor deze doelgroep. Deze week introduceert Marktplaats de eerste nieuwe diensten, waaronder eigen verkoperspagina’s voor alle ondernemers, speciale opvalstickers en de lancering van een Ondernemersdesk.

 

Met de introductie van de nieuwe diensten biedt Marktplaats ondernemers nog meer mogelijkheden om hun eigen, unieke verhaal te vertellen, rechtstreeks contact te hebben met klanten en te profiteren van data-inzichten in consumentenvraag en -gedrag. Zo helpen de opvalstickers MKB-ers zich direct te onderscheiden van consumenten, dragen nieuwe fotomogelijkheden bij aan het uitlichten van speciale producteigenschappen en biedt de Ondernemershelpdesk professionele verkopers hulp en ondersteuning bij het kiezen van de beste vorm en optimalisatie van advertenties. De pakketten met nieuwe opvalmogelijkheden worden eerst aangeboden aan ondernemers die nu al actief zijn op Marktplaats. Over enkele weken kunnen ook nieuwe klanten van de pakketten profiteren . Later dit jaar volgt een nieuwe reeks mogelijkheden voor MKB-ers. Hierover vind je meer informatie op Marktplaats.nl.

Springplank voor ondernemers

General manager Marktplaats Annemarie Buitelaar: “Ondernemers zijn mensen die van niets iets kunnen maken, dat heeft toch altijd iets magisch. In ons onderzoek liet 60% van de ondernemers weten dat Marktplaats een grote rol heeft gespeeld bij het zetten van de stap naar ondernemerschap. Ondernemers vertellen ons regelmatig hoe zij zijn gestart, door een product eerst simpel te testen met een advertentie op Marktplaats. Als blijkt dat er vraag is, kunnen zij, met onze hulp en advies, het succes verder uitbouwen op de manier die het beste bij hun bedrijf past. Het is geweldig te zien dat de volgende lichting succesvolle ondernemers al klaarstaat: Ruim 6.000 Marktplaats verkopers zit op dit moment naar eigen zeggen met hun product in een ‘testfase’. Ik vind het persoonlijk fantastisch dat wij ook hen kunnen helpen de stap naar het ondernemerschap te zetten.”

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.