2016Consumenten

Koude Koningsdag zorgt voor meer advertenties op Marktplaats

By 28 april 2016oktober 26th, 2020No Comments

Tijdens Koningsdag gisteren zijn meer advertenties op Marktplaats geplaatst dan afgelopen jaren op Koningsdag. Vermoedelijk is het koude weer hiervan de oorzaak. In totaal werden binnen één dag ruim 340 duizend nieuwe advertenties geplaatst, dat is een stijging van 15% ten opzichte van Koningsdag vorig jaar. Ook is het aanzienlijk meer dan op een gemiddelde woensdag in april (+7%). Het lijkt er daarmee op dat mensen die hun Koningsdagspulletjes op de vrijmarkt hadden willen verkopen, zich niet door het weer hebben laten tegenhouden en hun handel online hebben voortgezet.

Vorig jaar nam het aantal nieuw geplaatste advertenties tijdens Koningsdag juist af (-15%) ten opzichte van een gemiddelde maandag die maand.

In de online marktkraam
Veel geplaatste advertenties gisteren, waren die met spullen die we vaak ook op de vrijmarkten vinden op Koningsdag. De meest advertenties werden dan ook geplaatst in deze categorieën, op volgorde van populariteit: Cd’s en Dvd’s, Postzegels en Munten, Hobby en Vrijetijd, Verzamelen, Spelcomputers en Games, Boeken, Audio, Tv en Foto.

 

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.