2016Automotive

Marktplaats signaleert trend onder caravanbezitter: ‘Pimp my Kip’

By 12 mei 2016oktober 26th, 2020No Comments

De populariteit van caravans en campers is ongekend. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 24% meer campers en bijna 5% meer nieuwe caravans verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook op Marktplaats steeg het aantal zoekopdrachten naar caravans met 23% ten opzichte van vorig jaar en het aanbod met maar liefst 14%. Er wordt vooral gezocht naar betaalbare tweedehands caravans, om deze helemaal naar eigen stijl te ‘pimpen’. Ruim 30% van de caravanbezitters pimpt op eigen wijze zijn of haar caravan. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van Marktplaats.

Bij Happy Campers lifestyle blog Caravanity herkennen ze de trend. “De populariteit van caravans neemt elk jaar rond deze tijd een vlucht, maar dit jaar is het wel heel extreem. We krijgen bij Caravanity momenteel ontzettend veel aanvragen van mensen die op zoek zijn naar een leuke caravan om te restylen. Marktplaats is voor ons dan het startpunt en de uitgelezen plek om bijvoorbeeld een mooie Kipcaravan op de kop te tikken. Deze zijn ideaal om helemaal naar je eigen smaak te restylen.” aldus Femke Creemers, oprichter van Caravanity.

Onderzoek: Pimp my Kip

Een derde van de ondervraagden geeft aan de caravan te hebben gerestyled en/of dit graag te willen gaan doen. Vooral jonge gezinnen en alleenstaanden zien een gerestylede caravan wel zitten. Het opknappen wordt meestal zelf bedacht en uitgevoerd (73%). Bijna 9% schakelt een vakman in.

Meestal worden de keuken, gordijnen en bankjes vervangen en schilderen we de binnenkant. Ook een beter bed blijkt wenselijk. De echte klusser gaat aan de slag met zonnepanelen en installeert een wasmachine. Een gepimpt zomerhuis op wielen is bovendien een leuke hobby samen met je partner in aanloop naar de vakantie, volgens 67% van de restylers.

 Top 3 beste caravans om te ‘pimpen

Caravanity maakte een lijst met caravans op Marktplaats met restyle-potentie:

  1. Oude Kippetjes zijn immens populair (geboortejaar ongeveer 1970-1980). Ze hebben een leuk retro uiterlijk, het interieur is makkelijk aan te pakken en ze zijn relatief goedkoop.
  2. Kip Kompakt: Ook deze Kippen doen het goed. Ze zien er misschien iets minder charmant uit dan de echte oudjes, maar je kunt ze net zo goed om toveren tot iets leuks. Daarnaast is het pop-up dak natuurlijk ook een dik pluspuntje.
  3. Constructam: Dit iconisch design is het Volkswagen busje onder de caravans. Deze caravan doet liefhebbers watertanden. De grootste dilemma’s zijn de rottende bodem en de vraag of het mooie houtwerk blijft of een likje verf nodig heeft. Grote kans dat je hart zo hard klopt door deze caravan dat je dit waarschijnlijk vergeet en dit kleine paleisje gewoon koopt.

’’Voor zowel kopers als verkopers van caravans is dit de tijd om je slag te slaan. Mocht je van plan zijn om je caravan te restylen, kijk dan vooraf wel goed wat de mogelijkheden zijn. Caravanity kan je daarbij helpen. Voor iedereen die nog een oude caravan heeft staan en deze kwijt wil, adviseer ik om hem zo snel mogelijk op Marktplaats te zetten. Elke dag zoeken duizenden mensen naar een caravan, dus je hebt nu een grote kans om hem te verkopen.’’ volgens Marc Immink van Marktplaats.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.