2019Consumenten

Marktplaats en PostNL lanceren geïntegreerde verzendtool – Onderhandelen, betalen en verzenden op één plek

By 2 juli 2019oktober 26th, 2020No Comments

Vanaf vandaag kunnen kopers en verkopers na het sluiten van een deal meteen ook de verzending ervan regelen op Marktplaats. In samenwerking met PostNL lanceert het handelsplatform een geïntegreerde verzendmogelijkheid. Deze maakt verzendkosten direct inzichtelijk en levert de verzendlabels meteen aan in de Marktplaats- omgeving. Dankzij de track&trace code ontvangen koper en verkoper in de chat ook automatisch updates over de status van de zending. De geïntegreerde verzendmogelijkheid is ontwikkeld met behulp van feedback van Marktplaats-gebruikers.

Annemarie Buitelaar, directeur Marktplaats: ”Van de 11 miljoen advertenties die gemiddeld op elk moment op Marktplaats staan, biedt meer dan de helft van de verkopers de mogelijkheid het aangeboden product te verzenden. Toch gaven onze gebruikers aan dat het daadwerkelijk regelen van een verzending het handelen omslachtiger maakt. Samen met PostNL hebben we dit proces nu opgedeeld in een paar eenvoudige en logische stappen. En is het net zo makkelijk handelen met iemand aan de andere kant van het land als met iemand in de buurt.”

Hoe werkt het?

  • De verkoper maakt een betaalverzoek aan en selecteert de optie ‘verzenden’.
  • De koper ontvangt het betaalverzoek met aankoop- en verzendkosten apart aangegeven.
  • Na betaling ontvangt de verkoper een betaalbevestiging en digitale barcode.
  • Op de PostNL-locatie wordt de barcode gescand en het verzendlabel geprint.
  • De koper en verkoper ontvangen in de Marktplaats-chat een track&trace code, waarmee zij de zending kunnen volgen.
  • Wanneer de zending is afgeleverd, ontvangen beiden een bevestiging.

Onderhandelen, betalen en verzenden op 1 plek

De introductie van verzenden via Marktplaats past binnen de reeks nieuwe ontwikkelingen die ervoor zorgen dat kopers en verkopers steeds meer direct binnen de Marktplaats-omgeving kunnen regelen. Handelen gaat sneller en gemakkelijker met de chatfunctie op de site en in de Marktplaats-app. Met Betaalverzoeken en de Gelijk Oversteken service kunnen ook onderlinge betalingen binnen de Marktplaats-omgeving geregeld worden. Contant geld en het uitwisselen van rekeningnummers is niet meer nodig. Dankzij de geïntegreerde PostNL-verzendtool kunnen nu ook verzendingen, van verkoper naar koper, binnen de Marktplaats-omgeving geregeld worden.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.