Extra verkoopkanaal via Marktplaats Pro-app biedt Nederlandse ondernemers nieuwe kansen om hun bedrijf te laten groeien

Marktplaats en Shopify lanceren de Marktplaats Pro-app. De app ontsluit een extra verkoopkanaal dat Shopify-merchants* toegang geeft tot het grootste online handelsplatform van Nederland. Webwinkeliers kunnen via de app hun producten op Marktplaats aanbieden en zo zichtbaarheid creëren onder de acht miljoen unieke bezoekers die het platform maandelijks trekt.

Automatische integratie
Met de eenvoudig te gebruiken app, die gratis te downloaden is in de Shopify App Store, kunnen retailers het aanbod op hun website automatisch integreren met Marktplaats en zo adverteren en verkopen via het populaire platform. Deze toevoeging helpt Shopify-merchants om hun omnichannel-strategie verder uit te breiden, de klantloyaliteit te vergroten en een grote nieuwe potentiële consumentengroep aan te spreken.

Samenwerking
“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om verkoopkansen en -kanalen voor onze merchants te creëren”, zegt Mel van Lieshout, country manager bij Shopify. “Via deze gratis Marktplaats Pro-app kunnen retailers met één druk op de knop een nieuw saleskanaal toevoegen aan hun omnichannel-strategie. Daarnaast profiteren ze van het enorme bereik van Marktplaats doordat de resale-markt alleen maar groeit, maar het biedt ook kansen om nieuwe producten aan te bieden. Dit is slechts de eerste uitkomst van een mooie samenwerking om ondernemers steeds verder te faciliteren in hun verkoopmogelijkheden.”

Ondernemers een podium bieden 
“Online zichtbaarheid is de afgelopen jaren alleen maar belangrijker geworden voor ondernemers. Bij Marktplaats willen we het voor deze groep zo makkelijk mogelijk maken om hun producten aan te bieden aan de maandelijks ruim acht miljoen bezoekers met koopintentie”, aldus Clemens Timmermans, Hoofd Marktplaats Zakelijk. “Door de krachten te bundelen met Shopify als commerceplatform voor zowel grote als kleine retailers bieden we nog meer ondernemers dat podium. Bovendien maken we het startende en kleine ondernemers nog makkelijker om hun producten aan te bieden op ons platform. We kijken ernaar uit om samen ons partnerschap met Shopify verder uit te breiden en samen ondernemers op verschillende vlakken te ondersteunen.”

De Marktplaats Pro-app is vanaf nu kosteloos te installeren via de Shopify App Store: https://apps.shopify.com/marktplaats.

///

 

*Shopify merchants zijn webwinkeliers wiens webwinkel gehost wordt op het Shopify-platform  

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.