Consumenten

Marktplaats-onderzoek: ‘Sexy jurkje’ populairste carnavalsoutfit op Marktplaats

By 21 februari 2014januari 30th, 2015No Comments

Het ‘sexy jurkje’ is dit jaar de populairste carnavalsoutfit op Markplaats. Op advertenties met de titel ‘sexy jurkje’ in de rubriek ‘carnavalskleding en feestkleding’ wordt het meest gereageerd. Dit blijkt uit een analyse van ruim zestigduizend reacties, zowel biedingen als e-mails op Marktplaats en een onderzoek onder ruim 400 gebruikers van de handelssite.

Populaire carnavalsoutfits
Vooral Brabantse carnavalsvierders zijn dit jaar op zoek naar sexy kostuums. In Brabant wordt ruim anderhalf keer vaker gereageerd op advertentie met ‘sexy’ in de titel dan in Limburg. De advertenties voor een Tiroler dirndl krijgen opmerkelijk veel reacties, evenals kostuums van roodkapje en sneeuwwitje. Mannen lijken vooral piraat of politieman te willen worden. Bij de kinderkostuums zijn mega mindy en mega toby het populairst, gevolgd door spiderman, een prinsessenjurk of een piratenkostuum.

Inspiratiebronnen carnavalsoutfits
Uit het onderzoek van Marktplaats onder gebruikers van de site blijkt verder dat carnavalsvierders ruim een maand voor de start van carnaval aan de slag gaan met hun outfit. Hierbij laten ze zich vooral inspireren door actuele gebeurtenissen en beroepen. Dit jaar worden Roy Donders en Koningin Maxima het meest genoemd als inspiratiebron. Ruim 68 procent van de carnavalsvierders heeft meerdere outfits, die ze in 63 procent van de gevallen kant-en-klaar kopen. Het merendeel besteedt maximaal 50 euro aan een kostuum (40 procent).

‘Sexy’ wekt ook irritatie
Toch worden ook kritische kanttekeningen gemaakt bij de populaire blote outfits. Een aantal respondenten geeft aan genoeg te hebben van deze trend, helemaal in combinatie met religieuze kostuums als een non of een priester. Toch vindt ruim 82 procent van de respondenten dat alles kan bij carnavalskostuums, zelfs de eeuwige boerenkiel of een stofjas.

Breda populairste carnavalsstad
Nagenoeg alle carnavalsvierders vieren drie of vier dagen carnaval. Om bij te komen neemt 44 procent na carnaval een dagje vrij. Ruim een kwart viert carnaval in Breda, gevolgd door Maastricht, Venlo en Den Bosch.