Consumenten

Marktplaatsvondsten in tijdelijke winkel

By 9 november 2015november 19th, 2015No Comments

Op woensdag 11 november aanstaande opent de Gevonden op Marktplaats Wintersalon haar deuren aan de KNSM-laan in Amsterdam. In deze tijdelijke winkel met vintage meubelen, zeldzame verzamelobjecten en vergeten kunst brengt vintageblogger en curator Julien Rademaker de wereld van online vondsten beschikbaar voor het grote publiek. Rademaker, bekend van zijn populaire designblog Gevonden op Marktplaats, organiseerde in 2014 al een vierdaagse succesvolle expositie. Nieuw is dat alles in de winkel direct te koop is en de mogelijkheid bestaat voor het publiek om zelf bijzondere items aan te dragen. De Gevonden op Marktplaats Wintersalon is gedurende drie maanden open tot en met januari 2016.

De salon is gevestigd in de vroegere aankomst- en vertrekhal van de KNSM rederij. Op een oppervlakte van ruim 550 m2 zijn zeer uiteenlopende interieurstijlen te bewonderen. Van Memphis Milano tot Hollywood Regency en Art deco, maar dan volledig ingericht met objecten die afkomstig zijn van Marktplaats. Van tweedehands tafels en stoelen tot herontdekte kunst, vazen, en meer. Bijzondere verzamelstukken, maar ook ogenschijnlijk alledaagse dingen, die door het plaatsen in een andere setting een heel andere kant laten zien. In de salon zijn deze winter voor het eerst ook eigen gecreëerde meubels te vinden en kunst van opkomende kunstenaars en ontwerpers.

Anders kijken
Julien Rademaker: “Alles in de winkel vormt mijn persoonlijke selectie uit het enorme aanbod van Marktplaats. Bijzondere, maar ook ogenschijnlijk alledaagse stukken. Door er met een andere bril naar te kijken kan zo’n object verrassend mooi of bijzonder zijn. En klaar voor een tweede of derde leven. Er zijn genoeg spullen op de wereld, we hoeven niet alles nieuw te kopen. In de winkel neem ik mensen mee door tijden en stijlen, een hele eeuw aan design komt aan bod. Opvallend dit jaar is de terugkeer van design uit de jaren ’80. En het leukste is, alles is direct te koop!”

Alles in de winkel is ter plekke te koop. Daarnaast is het dit jaar voor het eerst ook voor het publiek mogelijk bijzondere items voor te dragen aan de winkel. Wie zelf een potentiele vondst of vintagestuk in huis heeft, kan dit per e-mail aandragen bij curator Julien Rademaker. Hij bekijkt vervolgens of en hoe het product bij de stijl van Gevonden op Marktplaats past.

Voelen, zien en ruiken
Ook Marktplaatsdirecteur Olivier van Duijn is enthousiast over het initiatief:  “Met de salon brengt Julien een schat aan interieurstukken en potentiele vondsten van Marktplaats naar de winkelvloer. Het maakt bijzondere en stijlvolle items op een toegankelijke manier bereikbaar voor een groot publiek. De mensen kunnen de spullen zien, maar ook echt voelen en ruiken. ”

De Gevonden op Marktplaats Wintersalon is te vinden aan de KNSM-laan 301.
Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.facebook.com/gevondenopmarktplaats.

Over Julien Rademaker
Julien Rademaker (1978) grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij heeft al jaren een blog (gevondenopmarktplaats.nl) waar hij vintage design, kunst en rariteiten plaatst die hij op Marktplaats heeft gespot. Een duurzaam initiatief, immers tweedehands, maar vooral ook een platform om zijn liefde voor vergeten vormen, kunst en tweedehands meubels te delen. Met de Gevonden op Marktplaats Wintersalon brengt hij het platform tot leven.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.