ConsumentenDiensten en vakmensen

Massaal tuinieren, ondanks slechte zomer

By 1 september 2011januari 30th, 2015No Comments

De verregende zomer heeft Nederlanders er niet van weerhouden massaal hun tuinen onder handen te laten nemen. Dat blijkt uit een analyse van de eerste 50.000 klussen die sinds april door consumenten op Marktplaats Klussen zijn geplaatst. Het uitbesteden van tuinierswerkzaamheden bleek het populairst, op de voet gevolgd door schilderwerk.

Eerder onderzoek van Marktplaats dit voorjaar toonde aan dat ruim de helft van de respondenten (53%) van plan was in de lente en de zomer schilderklussen en tuinwerkzaamheden op te pakken. De slechte zomer ten spijt is dat dus ook gebeurd: werkzaamheden in en om de tuin zijn de afgelopen maanden massaal aangeboden. Datzelfde geldt voor schilder- en stukwerkzaamheden. Ook keuken-, badkamer- en toiletgerelateerde klussen worden veel geplaatst.

In het nieuwe Marktplaats-klussenmodel, dat in april is gelanceerd op de handelssite, kunnen consumenten opdrachten voor grote projecten zoals verbouwingen, of kleinere klussen, online plaatsen. Vakmensen kunnen vervolgens eenvoudig reageren. Op deze manier wil Marktplaats opdrachtgevers en vaklieden het ideale platform bieden om elkaar te kunnen vinden. Inmiddels is op ruim 75% van de aangeboden 50.000 klussen door vakmensen gereageerd.

“Het mooie is dat dit initiatief eenvoudig en effectief blijkt voor zowel de consument als de vakman”, licht Olivier van Duijn (directeur Marktplaats) toe. “Een aantal vakmensen dat werkt via Marktplaats Klussen slaagt erin op deze manier hun orderportefeuille goed te vullen. En we horen van veel vakmensen dat ze na het binnenhalen van een opdracht door dezelfde particulier opnieuw worden ingeschakeld, en ook door diens vrienden of familie. Zo halen ze er uiteindelijk veel meer uit dan alleen de klus waarop ze hebben geboden.”

Over Marktplaats

Marktplaats is al jaren een van de populairste sites van Nederland. Maandelijks ontvangt Marktplaats ruim 6,5 miljoen unieke bezoekers. Per dag worden 300.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod: van kleding en verzamelobjecten tot auto’s en diensten. Marktplaats maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay en is gevestigd in Amsterdam en Emmeloord. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.