Levendige handel in zwembaden op Marktplaats

Het kwik loopt steeds verder op en daardoor stijgt de interesse in producten die verkoeling bieden. De afgelopen dagen werd op Marktplaats ruim 144.000 keer naar ‘zwembad’ en bijna 117.000 keer naar ‘parasol’ gezocht. Een stijging van 152% en 49% ten opzichte van een week eerder. De woorden ‘ventilator’ en ‘schaduwdoek’ kwamen voor in bijna 26.000 zoekopdrachten (+104%).

Ook naar ‘airco’ wordt deze dagen met toenemende maten gezocht, van 25.000 naar ruim 47.000 zoekopdrachten. Het online handelsplatform verwacht dat de vraag naar deze producten blijft stijgen wanneer het langer warm blijft en ’s nachts de temperaturen ’s zomers blijven. Naast de vraag neemt ook het aanbod toe, want handelaren spelen gretig in op de verwachte hittegolf. Inmiddels worden dagelijks honderden (mobiele) airco’s en andere verkoelende producten op Marktplaats aangeboden.

Topfavoriet
Aleksandra Vidanovski, woordvoerder van Marktplaats: “Door de aanhoudende warmte kan het zomaar gebeuren dat één van deze zoektermen de dagelijkse topfavoriet wordt. Het zoekwoord ‘gratis’, dat al lange tijd bovenaan staat, zal dan worden verslagen. Dat gebeurde in juli 2018 tijdens de hittegolf die twaalf dagen duurde. In één dag tijd werd toen bijna 70.000 keer het woord ‘airco’ in de zoekbalk getypt.”

Dat Nederlanders massaal naar buiten gaan blijkt wel uit de tien meest gebruikte zoektermen van dit moment. Woorden als tuinset, loungeset en tuintafel zijn inmiddels in de lijst terug te vinden.

Top 10 meest gezochte zoekwoorden op dit moment

  1. gratis
  2. camper
  3. fiets
  4. caravan
  5. tuinset
  6. auto
  7. scooter
  8. loungeset
  9. tuintafel
  10. bank

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.