De zoekterm ‘slee’ haalt voor het eerst een record op Marktplaats. Er is namelijk een grote vraag naar sleetjes. Bezoekers op Marktplaats typten de afgelopen week het woord ‘slee’ het meest in de zoekbalk. Dagelijks gemiddeld zo’n 90.000 keer. Met een piek op vrijdag 5 februari met maar liefst 213.000 keer en stoot hiermee het woordje ‘gratis’ van de troon. Normaal is ‘gratis’ de meest gebruikte zoekterm op een dag, gemiddeld zo’n 50.000 keer.

Uit de top tien van meeste gebruikte zoekwoorden over de afgelopen dagen blijkt dat Nederland massaal op zoek is naar winterartikelen. Naast sleeën zochten Nederlanders ook vooral naar schaatsen en snowboots om het winterweer te trotseren, met een dagelijks gemiddelde van respectievelijk 21.000 en 19.000 keer.

Maaike Veeling, woordvoerder van Marktplaats: “De zoekterm ‘schaatsen’ wint het wel eens van ‘gratis’ bij een strenge winter, bijvoorbeeld in 2018, toen er op één dag 100.000 keer gezocht werd naar schaatsen. Dat er op Markplaats nu massaal naar sleeën is gezocht met zulke hoge aantallen hebben wij nog nooit eerder meegemaakt. Het is een record!”

Schaatsen
Nederlanders grijpen het winterweer ook aan om hun oude schaatsen van de hand te doen. Dagelijks worden er gemiddeld ruim 18.000 nieuwe advertenties met schaatsen geplaatst. Meest populair zijn (combi)noren, op de voet gevolgd door ijshockeyschaatsen en vervolgens kunstschaatsen. Ook winterbanden, sneeuwscheppen en strooizout zijn populair. Er werden hier honderden advertenties per dag voor geplaatst.

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.