Consumenten

Sinterklaas handelt online in speelgoed

By 2 december 2011januari 30th, 2015No Comments

De Sint handelt volop online. Eind november werden in één dag al ca. 15.000 keer advertenties bekeken in de groep Speelgoed.

Begin oktober lag dit aantal pas op ca 5.000 in één dag. Ook werd er de afgelopen maanden meer speelgoed aangeboden op de handelssite: op 1 oktober werden er in één dag ca 8.000 nieuwe advertenties in de Speelgoedrubrieken geplaatst. Op 20 november lag dit aantal in één dag al op ruim 32.000 nieuwe advertenties. Meest gezochte speelgoed in november: Playstation 3, Wii-spelsystemen, Duplo-speelgoed en Legotreinen.

In de afgelopen weken zag Marktplaats het aantal Sinterklaasgerelateerde zoekopdrachten flink stijgen. Met een piek op 13 november. Die zondag werd binnen één dag bijna 8000 keer op ‘Sinterklaas’ gezocht. “De Goedheiligman kwam dit jaar op zaterdag 12 november aan in Nederland. Het lijkt erop dat mensen meteen de dag daarna zijn begonnen met winkelen op Marktplaats” zegt Olivier van Duijn (Algemeen Directeur Marktplaats).

Top 5 Sinterklaas: meest populaire zoekwoorden
1. Sinterklaas
2. Sinterklaasbezoek
3. Sinterklaaspak
4. Sinterklaaskostuum
5. Sinterklaas decoratie

‘Sinternaast’
Mensen die niet tevreden zijn over cadeaus die ze krijgen met Sinterklaas kunnen deze een tweede kans geven door ze te verkopen in de Marktplaats Pakjeskamer Retour. Het gaat dan om ongebruikte cadeaus, in de originele verpakking. Mensen kunnen hun advertenties voorzien van het woord ‘Sinternaast’ in de omschrijving, zodat deze vervolgens in de kerstetalage te zien zijn. De kerstetalage is beschikbaar vanaf 15 december.

Kerstman haalt Sint in
Al moet pakjesavond nog komen, nu al is Kerst populair op Marktplaats. Ook dit jaar lijkt de Kerstman de Sint te verslaan op de handelssite. Gemiddeld werd er in heel 2011 al 30% meer op Kerst gezocht dan op Sint. Daarmee zet de trend die zich vorig jaar al aftekende zich voort. Ook toen noteerde Marktplaats aanzienlijk meer clicks van kerstgerelateerde advertenties.

Top 5 Kerstmis: meest populaire zoekwoorden
1. Kerst
2. Kerstballen
3. Kerstboom
4. Kerstbomen
5. Kerststal

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.