Marktplaatsgebruikers kunnen vanaf vandaag ook producten versturen via bezorgdienst DHL. Door de nieuwe samenwerking krijgen kopers nu ook de mogelijkheid om pakketten op een van de 4.000 DHL-punten te laten bezorgen en af te halen. Met deze uitbreiding biedt Marktplaats naast verzenden via de bestaande bezorgpartners nog een extra verzendoptie, passend bij het formaat van het product. De nieuwe verzendservice wordt vanaf vandaag gefaseerd geïntroduceerd voor gebruikers van het handelsplatform.

Onderhandelen, verkopen, betalen en verzenden; alles kan heel overzichtelijk geregeld worden vanuit Marktplaats Berichten. “Met de populariteit van online handelen en tweedehands kopen, zien we de afgelopen jaren een toename in de vraag naar verzenden via ons platform. Koper en verkoper stemmen dit af via onze chat en zorgen voor een goede afhandeling van hun deal”, zegt Maaike Veeling van Marktplaats. “Met de toevoeging van DHL als bezorgdienst, hebben onze gebruikers nog meer keuze voor de manier van verzenden die past bij het product. Van kleine (brievenbus)pakketten tot grote pakketten die thuis worden bezorgd of via aflevering bij een afhaalpunt naar keuze.”

Track & trace

Bij het versturen van het betaalverzoek, selecteert de gebruiker DHL of PostNL voor de verzending van het pakket. De verkoper ontvangt hiervoor een digitaal verzendlabel in Marktplaats Berichten. Het pakket hoeft vervolgens alleen nog maar afgegeven te worden op de PostNL- of DHL-locatie in de buurt. Hier wordt het digitale verzendlabel gescand. De koper en verkoper ontvangen vervolgens allebei een track & trace-code in Marktplaats Berichten.

Voordelen

De koper betaalt het bedrag voor het gekochte product en de verzendkosten gemakkelijk via  een betaalverzoek. Hierdoor hoeft de verkoper de verzendkosten niet voor te schieten. Dankzij de track & trace-code blijven beide partijen op de hoogte van het moment van bezorging. Veeling: “Op deze manier bieden we onze gebruikers de mogelijkheid om hun pakket makkelijk, betrouwbaar en efficiënt te versturen.”

Martkplaats-dhl

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.