AutomotiveConsumenten

Winterbanden er pas onder na eerste sneeuwbuien

By 30 december 2014januari 30th, 2015No Comments

Nederland kreeg dit weekend te maken met de eerste sneeuwval van deze winter en dat levert direct de nodige verkeersproblemen op. Slechts 40% van de Nederlanders heeft de winterbanden al onder de auto, blijkt uit onderzoek* van Marktplaats. Een groot deel van de Nederlanders laat het verwisselen van de banden afhangen van de weersomstandigheden. Marktplaats zag begin vorige week bij de voorspelling van de sneeuwval van afgelopen weekend het aantal zoekopdrachten naar winterbanden al stijgen van ongeveer 6000 naar ruim 16000 zoekopdrachten per dag. Sinds het winterweer van afgelopen zaterdag verviervoudigde het aanbod van winterbanden naar bijna 4000 advertenties afgelopen zondag. Het aantal reacties op advertenties met winterbanden verdrievoudigde naar eveneens bijna 4000 op zondag.  Het totaal aantal zoekopdrachten naar winterbanden in december is nu al 200.000.

Veertig procent van de Nederlanders heeft de winterbanden al netjes onder de auto. De meeste ondervraagden laten hun banden al tussen oktober en december verwisselen. Een derde van de ondervraagden is nog van plan de winterbanden onder de auto te zetten, maar 16%  ziet deze winter helemaal af van winterbanden. Zij vinden het te duur (30%) of  geven aan dat het vroeger ook niet nodig was (27%). Van degene die deze winter nog van plan zijn de winterbanden onder de auto te laten zetten, laat een derde het moment van het verwisselen afhangen van de weersomstandigheden.

Verwisselen kunnen we zelf

Meer dan de helft (52%) van de ondervraagden geeft aan de banden meestal zelf te verwisselen of laat het door een bekende of kennis (6%) doen. Alle overige ondervraagden laten de banden verwisselen door vakgarages (40%).

 

 

Copyright © 2022 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.