Oeteldonk jas, Buurman en Buurman en bontjas meest gezocht

Amsterdam, 7 februari 2024 – Steeds meer carnavalsvierders zijn op zoek naar een tweedehands outfit op Marktplaats. In de afgelopen weken werd het woord ‘carnaval’ of ‘carnaval’ gecombineerd met een ander woord zo’n 666.000 keer in de zoekbalk van Marktplaats getypt. Een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar, toen er bijna 643.000 keer werd gezocht. In 2019, het jaar voor de coronacrisis, stond de teller op 258.000. In 2020 was dit bijna 416.000. Niet alleen de vraag naar carnavalsoutfits steeg, ook het aanbod nam toe. Er zijn ruim tienduizend meer advertenties in de categorie ‘carnavalskleding en feestkleding’ geplaatst ten opzichte van vorig jaar (80.000 versus 69.500).

Uit een analyse van de meest gezochte zoekwoorden in de carnavals- en feestkleding categorie blijkt dat er het meest gezocht wordt op ‘Oeteldonk jas’, ‘bontjas’ en ‘Buurman en Buurman kleding en -mutsen’. Ook de boerenbruiloftoutfit is populair. Daarnaast blijven felgekleurde carnavalsjassen en prinsenpakken het goed doen op de handelssite. De ouderwetse boerenkiel ziet Marktplaats ook veel terug in de zoekresultaten.

Ajeto
Uit die zoekopdrachten blijkt ook de voorkeur van de feestvierders. De kans je gelijke tegen te komen is groot. Carnavallers lopen dit jaar rond als Buurman en Buurman of maken de blits met een bontjas in tijgerprint of regenboogmotief. Ook zien we veel carnavalsvierders terug in flower power- en discokleding of in foute ski- en trainingspakken. De zogenoemde OppoSuits zullen het straatbeeld ook gaan vullen tijdens carnaval. Gamers onder ons gaan vooral voor oude bekenden, zoals de Nintendo-figuren Mario en Luigi.

Kinderen gaan ook dit jaar verkleed als superheld of als animatiefiguur uit een populaire kinderserie. Bumba en Mega Mindy scoren hoog in de zoekresultaten. De enige nieuwkomer in de kids top 5 is het ‘Teletubbie pak’.

Copyright © 2024 Marktplaats B.V. Alle rechten voorbehouden.